Jag är förmodligen inte ensam om att ha satt en liten slant på oljeföretaget Simba Oil. Men sedan den dagen då jag la in lite pengar på aktier, har företaget nästan oavbrutet backat på den kanadensiska börsen. Framtill för en vecka sedan vill säga. Efter besked om att de första analoga seismografiska undersökningarna slutförts, i det “block” där man äger undersökningsrätt i Kenya, steg aktien för första gången på mer än en månad. Senare på dagen stabiliserade sig aktien och inför börsöppningen idag ligger den på 0,12 kanadensiska dollar, det vill säga samma pris som jag valda att köpa mina aktier för.

Jag tror fortsatt benhårt på Simba aktien, även om det inte direkt skulle förvåna mig om den faller tillbaka strax under 0,10 de närmaste veckorna.Detta oroar mig dock inte nämnvärt, när väl borrningarna kommer igång, är jag relativt övertygad om att aktien kommer att stiga rejält. Samtidigt tror jag att resulaten som African Oil presenterar kommer att ge effekt även på Simba. I veckan sänkte African Oil riktkursen något, men de många nya oljebolagen i Kenya går onekligen en spännande framtid till mötes.

Vill du verkligen missa detta tillfälle?