Aktiemarknaden går överlag, allt annat än bra, men någon måste ju vara vinnare även när tiderna är tuffa. För ett par dagar sedan sköt Sensys traffic i höjden, när aktien steg med närmre 20%. Men redan under påskhelgen tipsade flera kännare om aktien och påpekade samtidigt att Sensys mycket väl kunde bli påskens smällkaramell.

Sensys är ett svenskt företag som tillverkar fartkameror och rödljusen. I Tisdags (10/4-2012) gick så aktien kraftigt uppåt, efter de att man tillkännagivit att företaget kammat hem  en stororder från en kund i Mellanöstern. Ordern har ett värde på omkring 24 miljoner kronor.

Som ni förstår missade jag chansen att köpa Sensys innan de påbörjade sin en dags raketfärd uppåt. Men jag tror fortfarande att Sensys traffic är ett schyst köp inför framtiden. Aktien har fallit konstant de senaste åren och jag tror att den snart nått botten. Dock tänker jag spela det hela lugnt och vänta på att den skall falla en bra bit under de 0.30 SEK som aktien ligger på i dagsläget. Min förhoppning är att den i nästa vecka fallit ner mot 0.20 SEK, då är det läge att köpa!

Givetvis är jag väl medveten om att detta är en chans-aktie, men jag bedömer att företaget har potential och att aktien faktiskt är värd minst de 0.30 SEK som de ligger i nu, dock tror jag att företaget kommer få ett tufft 2012 och hoppas således på att kursen brakar neråt. Kan de behålla och stärka sin position i Sverige till 2014 då fartkamerorna i Sverige väntas bytas ut och uppgraderas, finns det mycket fina möjligheter att tjäna pengar på bolaget!