Även om den värsta hysterin kring bloggande tycks ha mattats av något i Sverige under den senaste tiden. Är det fortfarande väldigt många svenskar som dagligen, veckovis eller månadsvis skriver ett eller flera inlägg vilka de sedan publicerar på bloggen.

För en del är bloggande bara en hobby och man nöjer sig med att ha ett antal läsare och få någon kommentar lite då och då, andra hoppas på att webbsidan med tiden skall kunna generera lite fina extra pengar.

Visst går det att tjäna pengar på bloggen

Och visst kan man tjäna pengar på att blogg! Se bara på kändisbloggare som Blondinbella, Kissie, Kenza med flera. Alla dessa tjänar dagligen pengar på att blogga och deras kändisskap beror mer eller mindre enbart på att de lyckats skapa bloggar som folk vill läsa. Nu är det tyvärr inte så att alla har möjlighet att lyckas i bloggvärlden. Det räcker inte bara med att vara snygg, gilla mode och vara villig att utelämna sitt privatliv.

Men misströsta icke, alla kan tjäna extra pengar på bloggande.  Det viktigaste är att du skriver om ett ämne som du tycker, är bekväm med och är intresserad av. Om du gör detta villigt och glatt, kommer läsarna snart att hitta din blogg.

Du kan alltid ge din sida en knuff i rätt riktning genom att göra länkbyten, kommentera på andras bloggar och dela med dig av dina inlägg på Bloglovin samt Twitter och Facebook.

Tjäna pengar på annonsering

När du väl lyckats skapa en blogg, med en stadig läsarkår, finns de flera möjliga annonseringsalternativ. Några av dessa är följande:

Adsense – Med hjälp av Google Adsense får du betalt för varje klick som besökare gör på dina annonser.

Affiliate – Få betalt för de försäljningar som skapas via din blogg.

Blogvertiser – Skriv recensioner och tjäna extra pengar på bloggen.